Voor accountants

Pension Assurance helpt graag accountants en fiscalisten om hun pensioenpraktijk verder uit te bouwen. Hierin geven wij feedback, strategische proposities, toegang tot verzekeringsbrokers en nieuwe ideeën om uw cliënten van dienst te zijn. Tevens beoordelen wij collectieve pensioenregelingen en verstrekken zover nodig zekerheid voor uw cliënt over de status van de risico’s.

BPF WERKINGSSFEER

Pension Assurance is één van de weinige kantoren die op basis van bedrijfsproces analyses werkingssfeer verklaringen afgeeft. Dit kan voor uw cliënten een enorme besparing geven. Zie bijgaande recente praktijkcase [PDF: PRAKTIJKCASES JULI 2014 ]

DGA PENSIOENPOLIS OVERDRACHT

Adviseert  u veel DGA’s inzake hun pensioen in eigen beheer. Wellicht is het interessant te weten dat wij veel ervaring hebben in het staken dan wel het versoberen van pensioenregelingen. Onze afdeling van pensioen fiscalisten oefent deze expertise uit.

U bent ongetwijfeld bekend met de mogelijkheid om bestaande DGA polissen ‘af te kopen’ bij een pensioenverzekeraar en het kapitaal over te dragen naar de eigen BV. Wij kunnen dat voor u uitvoeren. De kwestie die dan nog aan de orde komt is het financieel rendement in de eigen vennootschap. Hoe komt men aan voldoende rendement? Ook hiervoor heeft Pension Assurance oplossingen.

DGA ECHTSCHEIDING

Een ander aspect is het latente ‘gevaar’ van de afwikkeling van het ‘opgebouwde’ partnerpensioen dat in veel pensioenbrieven is overeengekomen. Bij echtscheiding kan dit leiden tot hoge afkoopsommen. Er zijn echter mogelijkheden om deze latente claim te verminderen dan wel geheel te af te bouwen.

Wij bedienen nationaal en internationaal advocaten, accountants en belastingadviseurs met onze expertise op pensioengebied. Maak vandaag vrijblijvend een afspraak! Wij komen graag kostenloos bij u langs op kantoor.

Kansen
– Uw dienstverlening verbreden met PSA:
o pension security
o collectief & DGA
o wettelijk goed ingeregeld (wetswijzigingen)
o risico’s inzichtelijk (pensioencheck).
– Creëert meer autoriteit voor u naar uw cliënt
– Betere concurrentiepositie
– Verdienmodel
– Door veranderingen in de markt op pensioenadvies ontstaat er ruimte om strategisch    (collectief)pensioenadvies te adviseren.

PSA biedt
– Kennisoverdracht jurisprudentie en/of wetgeving
– Educatie: seminar
– Klantcontact in naam van accountant/administrateur.

Risico’s
Aansprakelijkheid bij het vaststellen van een jaarrekening:
– afstandsverklaringen: partner pensioen, arbeidsongeschiktheid,
– ontvangen van een deel van de schade door het onjuist adviseren of het niet wijzen op verplichtingen
– BPF claims.